Met dubbel glas kun je minstens 10% besparen op gasverbruik. Het vervangen van glas is een investering, maar met subsidie van de overheid en de energiebesparing op de lange termijn kan deze investering goedkoper zijn dan je in eerste instantie inschat. Onze subsidie expert Rob Hendriks licht toe hoe het overgaan op isolerend glas kan bijdragen aan het verbeteren van het energielabel en hoe je met behulp van subsidie deze investering terug kan verdienen.

Het energielabel is gebaseerd op het besparen van energieverlies door een pand. Een van de energiebesparende verbeteringen die je kunt doen is het vervangen van glas door isolerend glas.

Energielabel verbeteren met dubbel glas

Enkelvoudig glas isoleert slechter dan dubbelglas en beide weer slechter dan triple-glas of vacuümglas. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat dubbelglas (= HR, HR+ of HR++ glas) een verzamelbegrip is, net als de andere glastypes. De warmteweerstand van glas wordt uitgedrukt in de U waarde en die is binnen ieder type verschillend. Hoe kleiner de U-waarde des te beter isoleert het glas, des te minder energieverlies er is en des te groter de energie besparing. Dit laatste heeft natuurlijk een grote invloed op de benodigde energie besparing voor het behalen van minstens het energielabel C. Helaas betekent ook hoe kleiner de U-waarde in het glas, hoe hoger de kosten voor het glas.

Belastinggeld omzetten naar subsidie en energiebesparing

Isolerend glas is een investering. De meeste mensen rekenen altijd met de eenmalige investering, maar nooit met de verborgen exploitatiekosten voor energieverlies door diezelfde ruiten over 20 jaar. Naast dat je jaarlijks minder kosten aan bijvoorbeeld gas kwijt bent, kun je ook een subsidie aanvragen. Iedere ondernemer betaalt belastinggeld. De overheid gebruikt dit belastinggeld om ondernemers te stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen, zoals in dit geval isolerend glas. Dit gebeurt in de vorm van een subsidie.

Voorwaarden subsidie isolerend glas

Een subsidie ontvang je helaas nooit zomaar. Het probleem is dat je aan voorwaarden moet voldoen om voor een subsidie in aanmerking moet komen. De subsidieaanvraag moet plaatsvinden binnen 3 maanden na de opdrachtverlening voor het plaatsen van isolerend glas. Het glas hoeft dan nog niet geplaatst te zijn. Men kan op de bouw komen controleren of het glas dat geplaatst wordt ook daadwerkelijk het glas is dat je opgegeven hebt.

Hoe kan een subsidie expert je helpen om naar energielabel C te komen?

Een interessante vraag. Het antwoord is dat hij kan helpen bij de keuzes die je gaat maken. Keuzes die direct van invloed zijn op de mate waarin je energie gaat besparen, de kosten die je daarvoor moet maken en de mogelijke verborgen kosten nadat je een energiebesparende maatregel hebt uitgevoerd.

Het vroegtijdig betrekken van een subsidie expert geeft je inzicht waaraan je moet voldoen om voor de subsidie in aanmerking te komen. Hij controleert je plan op subsidiemogelijkheden en kan aangeven hoeveel geld via subsidie er terug komt. Anders gezegd. Hoe je met hetzelfde geld een grotere energiebesparing realiseert. Een besparing die zich vertaald naar het sneller aan de eisen voldoen voor het bereiken van energielabel C en lagere exploitatiekosten op de langere termijn.

Meer weten?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een subsidieaanvraag voor het vervangen van isolerend glas? Wijs met Energie maakt jouw huidige situatie inzichtelijk, laat zien wat er mogelijk is, wat het gaat kosten, welke eventuele subsidiemogelijkheden er zijn en wat het resultaat gaat zijn. Daarnaast pakt Wijs met Energie voor jou door, door de gehele realisatie van dit energie traject op zich te nemen, zodat u zich kunt blijven concentreren op uw onderneming. Neem contact op middels het contactformulier. Direct bellen of mailen kan ook naar 040 40 11 023 en info@wijsmetenergie.nl