Dat we allemaal zuiniger moeten doen met energie is al geen vraag meer. Een mooie voornemen, maar hoe zet je die om in praktische oplossingen? En wie gaat dit voor mij allemaal regelen?

Stijgende prijzen, schaarste van producten en grondstoffen en natuurlijk klimaatverandering. Al deze oorzaken, of eigenlijk gevolgen, maken dat de schreeuw om energie te besparen steeds harder luidt. Inmiddels is er ook wetgeving vanuit de overheid, namelijk de verplichting om per 1 januari het bedrijfspand te voorzien van minimaal energielabel C.

Verplichting energielabel C per 1 januari

Wellicht ben je per brief al meerdere malen benaderd of is er zelfs iemand van de uitvoeringsdienst, de overheid, jouw gemeente, een hypotheekverstrekker of een accountant langs geweest om jou persoonlijk te herinneren aan het voldoen aan de verplichting energielabel C. Dit kan best een confronterende ervaring zijn waarna je alsnog met de handen in het haar zit.

Deze verplichting tot energielabel C roept veel vragen op. Allereerst; wat betekent dit? Wat gaat dit kosten? Moet dit echt? En wat als ik het niet doe? Duizend gedachten ontstaan spontaan, maar duidelijker wat nu te doen, wordt het niet. Ieder pand is anders en er is dus niet één antwoord op al deze vragen, maar wij kunnen je wel verder helpen.

Wat betekent de verplichting tot energielabel C? En wat moet je doen?

Energielabel C eist dat elk kantoor van minimaal 100 m2 een maximale fossiele energiebehoefte van 235 kWh/m2 per jaar of een Energie-Index van minimaal 1,3 heeft. Wat moet je dus gaan doen? Laat je energielabel checken, zodat je daarna de juiste verbeteringen aan je pand kunt gaan toepassen. Wijs met Energie kan voor jou je energielabel  checken.

Wat gaat dit kosten?

De kosten lopen enorm uiteen en zijn echt afhankelijk van de situatie van je pand. Daarom komen we graag bij je langs. Er is meer mogelijk dan je denkt. Laat dus zo snel mogelijk je energielabel checken door ons en wij helpen je om aan de slag te gaan. De overheid subsidieert verduurzaming van je pand voor zaken die vallen onder duurzaamheid en energie besparen, innovatie, (ver)bouw, energiezuinige apparatuur tot aan mobiliteit.

Moet dit echt? En wat als ik het niet doe?

In het kort. Ja, dit moet echt. Wat als je het niet doet? Er staat natuurlijk niet per 1 januari bij iedereen tegelijk iemand van de overheid aan de deur, maar de uiterste consequentie is dat het pand niet meer als kantoorpand gebruikt mag worden. Voldoet het pand niet aan de eisen en zijn er op korte termijn geen plannen om het energielabel te wijzigen? Dan mag je het pand niet meer gebruiken als kantoor.

Kom in actie

Wijs met Energie maakt jouw huidige situatie inzichtelijk, laat zien wat er mogelijk is, wat het gaat kosten, en wat het resultaat gaat zijn. Daarnaast pakt Wijs met Energie voor jou door, door de gehele realisatie van dit energie traject op zich te nemen, zodat u zich kunt blijven concentreren op uw onderneming.

Neem contact op middels het contactformulier. Direct bellen of mailen kan ook naar 040 40 11 023 en info@wijsmetenergie.nl.