Met het verhoogde risico op het blijvende stijgen van onder andere de gasprijzen is juist nu het moment aangebroken om eens te gaan onderzoeken wat jij in jouw bedrijfspand kunt verduurzamen. Wijs met Energie kijkt graag met je mee naar de mogelijkheden om bijvoorbeeld zelf energie op te wekken.

Invloed Russische inval op gasprijzen

De Russische inval heeft veel invloed op kosten voor ondernemers. Zo stegen de gasprijzen rondom de spanning van de mogelijke Russische invasie en naar verwachting zullen er ook andere prijsstijgingen volgen voor het bedrijfsleven nu deze oorlog zich doorzet. Het dichtdraaien van de gaskraan heeft voor veel Europese landen grote gevolgen en de Russen kunnen dit dan ook makkelijk inzetten als machtsmiddel. Ongeveer een derde van het Russische gas vloeit via pijpleidingen door Oekraïne naar Europa. Door te investeren in het verduurzamen van je pand ben je minder tot niet afhankelijk van dit soort invloeden en onverwachte stijgende kosten. Ook met het oog op een gasvrij Nederland in 2050 zou op dit moment investeren in het verduurzamen van je pand een slimme zet zijn. Wij kijken graag met je mee.

Andere oorzaken stijging energieprijzen

Sinds de Coronadip is er meer vraag naar energie, maar het aanbod is schaarser. Hierdoor stegen diverse energieprijzen zoals gas, diesel- en benzine.
Vorige lente was het vrij koud waardoor er meer gas verbruikt is en er minder gasvoorraad is. Gascentrales die elektriciteit leveren moeten hun brandstof duurder aankopen waardoor de gasprijs is blijven stijgen. CO2 uitstoot wordt steeds hoger belast en deze kosten worden doorberekend aan de afnemers.

Verduurzamen bedrijfspand

De eerste stap is uiteraard het inzichtelijk en bestuurbaar maken van jouw energiegebruik. Analyseer het huidige verbruik en check jouw huidige inkoop. Wij kunnen je hierbij helpen middels een startonderzoek om de huidige status te berekenen en inzicht te krijgen in de potentie van het verduurzamen van je pand. Verduurzamen kan onder andere door het gebouw te isoleren, maar er valt ook genoeg te winnen op het gebied van energieverbruik, overschakelen op duurzame energie en zelfs het zelf opwekken van energie.

Wijs met Energie helpt jou met alle stappen in deze tocht. Van advies in het voortraject tot en met de realisatie nadat de plannen zijn gemaakt. Wij zijn een totaal regisseur voor het verduurzamen van jouw kantoorpand. Neem contact op middels het contactformulier. Direct bellen of mailen kan ook naar 040 40 11 023 en info@wijsmetenergie.nl.