Minimaal 60% energie besparen door slechts over te gaan op LED verlichting? Het kan. OPPLE Lighting biedt een ruim assortiment met verlichtingsoplossingen waarmee je een kantoor gemakkelijk richting het C-label helpt.

Er zijn diverse opties waarmee je al snel minimaal 60% energie bespaart. Dat is fijn, want de verplichting tot het hebben van energielabel C op je bedrijfspand of kantoor per 1 januari 2023 komt steeds dichterbij. Bij OPPLE hebben ze LED-verlichting van uitstekende kwaliteit die een-op-een de conventionele verlichting kan vervangen zodat de energielabel C doelstelling behaald kan worden.

Verplichting energielabel C

Klimaatverandering is een feit en onze overheid zet inmiddels wetgeving in omtrent energiebesparing. Per 1 januari 2023 wordt er geëist dat elk kantoor van minimaal 100 m2 een maximale fossiele energiebehoefte van 235 kWh/m2 per jaar of een Energie-Index van minimaal 1,3 heeft. De beste stap is om je huidige situatie inzichtelijk te krijgen en vanuit daar stapsgewijs aan de slag te gaan. Wijs met Energie kan dit voor je doen. Van advies in het voortraject tot en met de realisatie nadat de plannen zijn gemaakt.

Energielabel C is écht verplicht

Voldoet het pand niet aan de eisen op 1 januari 2023 en zijn er op korte termijn geen plannen om het energielabel te wijzigen? Dan is de uiterste consequentie dat het pand niet meer gebruikt mag worden als kantoor. Het hebben van het energielabel C is echt verplicht. Tijd om in actie te komen dus. Het vervangen van de huidige verlichting voor LED lampen is wellicht de snelste en makkelijkste stap om energie te besparen in het pand. Andere componenten die invloed hebben op energie verbruik zijn isolatie, warm tap water, verwarming, ventilatie, koeling en bevochtiging.

Energie besparen door LED verlichting

OPPLE Lighting kan de conventionele verlichting een-op-een vervangen door LED verlichting. Je hebt dan de keuze tussen standaard LED armaturen of een dimbare oplossingen door middel van Dali of 0-10V. Een LED lamp is 90% zuiniger dan een gloeilamp en verbruikt 85% minder stroom dan een halogeenlamp. Een LED lamp is duurder in aanschaf, maar verdien je door lagere stroomkosten terug. Voor het aantal uren dat LED verlichting brandt, zou je 15 gloeilampen moeten kopen en dan hebben we het nog niet eens over de hoeveelheid stroom die je bespaart.

LED-verlichting voor jouw kantoorpand

Tegenwoordig is LED-verlichting er in alle soorten en maten. OPPLE Lighting biedt een ruim assortiment en uitstekende kwaliteit tegen een zeer gunstige prijs. Van schakelaars tot dimmers. Als je wilt besparen op installatiekosten en tevens profiteren van gebruiksgemak, dan zijn de Smart LED oplossingen voor jou het meest geschikt. De armaturen worden direct vanuit de verpakking gemonteerd en op het stroomnet aangesloten. Er zijn geen extra kabels of gateways nodig. Alle armaturen kunnen met de OPPLE Smart Lighting app worden bediend en met de OPPLE Smart sensoren kan extra energie worden bespaard.

Meer weten?

Klaar om over te stappen naar LED-verlichting of het behalen van energielabel C? Wijs met Energie maakt jouw huidige situatie inzichtelijk, laat zien wat er mogelijk is, wat het gaat kosten, welke eventuele subsidiemogelijkheden er zijn en wat het resultaat gaat zijn. Daarnaast pakt Wijs met Energie voor jou door, door de gehele realisatie van dit energie traject op zich te nemen, zodat u zich kunt blijven concentreren op uw onderneming. Neem contact op middels het contactformulier. Direct bellen of mailen kan ook naar 040 40 11 023 en info@wijsmetenergie.nl